Vračila in reklamacije

 

Odstop od nakupa

 

Stranke imajo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) pravico, da v 14-ih dneh od nakupa kadarkoli in brez posebnih razlogov odstopijo od sklenjene kupoprodajne pogodbe.

Po prekinitvi pogodbe začne teči 14-dnevni rok, v katerem mora stranka vrniti izdelek na sedež spletne trgovine Pravi Junak, na naslov Pravi Junak, trgovina in storitve, Jure Pucko s.p., Zbiljska cesta 45, 1215 Medvode. Stranka krije stroške vračila izdelka.

Stranka bo dobila povrnjene stroške nakupa, brez poštnine in stroškov vrnitve izdelka, v roku 14-ih dni od dneva odstopa od kupoprodajne pogodbe z nakazilom na transakcijski račun.

Za odstop od pogodbe mora stranka poslati izpolnjeni obrazec na naslov Pravi Junak, trgovina in storitve, Jure Pucko s.p., Zbiljska cesta 45, 1215 Medvode ali v skenirani obliki po elektronski pošti na e-mail naslov: info@pravijunak.si.

 

Zamude

 

Stranke ne morejo oddati naročil za izdelke, ki jih ni na zalogi.

Izdelki, ki so na zalogi in za katere bodo naročila oddana do 14.00 ob delovnikih, bodo praviloma odposlani še isti dan ali najpozneje naslednji dan.

Pošiljke bodo praviloma dostavljene naslednji delovni dan po oddaji, najpozneje pa v 2-4 delovnih dneh po oddaji pošiljke dostavni službi. V primeru, da pošiljka ne bo prispela v roku štirih delovnih dni po oddaji dostavni službi, nam to sporočite ali nas pokličite na 040 379 987.

 

Sprememba oddanega naročila

 

Oddana naročila, za katera je stranka izbrala plačilo "Nakazilo na TRR", "Plačilo ob dostavi pošiljke z gotovino" ali "Plačilo ob osebnem prevzemu z gotovino", bo moč preklicati ali spremeniti. Stranka mora o svoji nameri obvestiti spletno trgovino Pravi Junak preden bo naročilo pripravljeno za dostavo na info@pravijunak.si ali po telefonu 040 379 987.

Naročila, ki bodo že pripravljena za dostavo ali že plačana, stranke lahko prekličejo v skladu s pravico do odstopa od kupoprodajne pogodbe po ZVPot.

 

Stvarna napaka

 

V skladu z ZVPot je napaka stvarna, kadar:

 • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo,
 • izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene,
 • če prodajalec izroči stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, če je ta bil prikazan.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v zakonsko predpisanem roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Podjetje ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Potrošnik, ki je ponudnika v zakonsko predpisnem roku obvestil o stvarni napaki, je upravičen do:

 • odprave napake na izdelku ali,
 • vrnitve dela plačanega zneska sorazmernega z ugotovljeno stvarno napako ali
 • vračila plačanega zneska.

 

Garancija

 

  Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in ob predložitvi računa, garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

  V primeru, da informacije o garanciji ni na strani izdelka, nas o tem obvestite. V najkrajšem možnem času vam bomo sporočili informacijo o garanciji za določeni izdelek.

   

  Poškodovane pošiljke

   

  V primeru škode pri dostavi pošiljke naj kupec o tem nemudoma obvesti spletno trgovino Pravi Junak na info@pravijunak.si ali na 040 379 987, še preden naročene izdelke odpre.

  V primerih, ko neskladnost izdelka z njegovo namembnostjo ali lastnostmi kupec ugotovi, potem ko naročene izdelke odpre, naj o tem v najkrajšem možnem času obvesti spletno trgovino Pravi Junak na info@pravijunak.si ali na 040 379 987.

  V obeh primerih se obe strani sporazumno dogovorita o kompenzaciji za nastalo škodo ali neskladnost izdelka.

  Spletna trgovina Pravi Junak ne jamči za škodo, ki izhaja iz malomarne ali neprimerne rabe izdelka.