Nominacije za Igro leta 2019

Objavil Jure Pucko dne

Leto je naokoli in v nemškem Chemnitzu je žirija že 40-ič nominirala tri sodobne družabne igre za naj Igro leta, za prestižno nagrado Spiel des Jahres 2019!

Nominirane igre za najboljšo družabno Igro leta 2019 so morale izpolniti nekaj kriterijev: igre so morale iziti v Nemčiji v zadnjih 12-ih mesecih še pred koncem marca 2019, da so jih lahko žiranti temeljito preskusili in biti dostopne vsem tipom družabnih igralcev, izkušenim in malo manj izkušenim. Skratka, nominirane igre za Igro leta 2019 so takšne, da brez težav za mizo privabijo nove igralce, kot denimo The Mind leta 2018.

 

Just One

Just One Spiel des Jahres Nominee 2019 Board Game Družabna igra

Ludovic Roudy in Bruno Sautter, 3-7 igralcev, 20 minut, 8+ let, Repos Production

Just One je sodelovalna besedna igra za družbe, v kateri igralci želijo uganiti vseh 13 besed - pred začetkom igre sestavijo kupček iz 13 naključnih kart, na vsaki karti je pet besed. Igralec povleče karto, jo da predse na stojalo, tako da lahko soigralci vidijo besede, in s številom od 1 do 5 izbere besedo, ki jo bo moral na podlagi namigov soigralcev, uganiti. Soigralci napišejo namige, toda podvojeni namigi se izločijo iz igre. Če igralec ugane besedo, ekipa dobi 1 točko/karto, če ugiba napačno izgubi 2 točki/karti, če ne ugiba pa samo 1 točko/karto. Igra se zaključi, ko se igralci prebijejo čez vseh 13 kart v kupčku.

 

L.A.M.A.

Lama Spiel des Jahres Nominee 2019 Board Game Družabna igra

Reiner Knizia, 2-6 igralcev, 20 minut, 8+ let, AMIGO

L.A.M.A. je hitra igra s kartami za družbe, s ciljem "Losati se AMA" vseh kart. Igralci začnejo igro s 6 kartami v roki, na njih so števila od 1 do 6 in lame. Igralec na potezi lahko igra karte, povleče novo karto ali odstopi od igre. Na kupček lahko igrate karto, ki je enaka predhodni ali za eno višja, v primeru, da tega ne morete storiti, lahko povlečete dodatno karto ali odstopite oziroma končate svoj krog. Kroga je konec, ko eden izmed igralcev odigra vse karte, ostali pa odstopijo. Karte, ki igralcem ostanejo v rokah, štejo kot minus točke. Ko jih eden doseže -40 je igre konec, zmaga pa igralec, ki ima najmanj minus točk.

 

Werewords

Werewords Spiel des Jahres Nominee Board Game Družabna igra

Ted Alspach, 4-10 igralcev, 10 minut, 8+ let, Bezier Games

Werewords je besedna igra za družbe, ki se igra s pomočjo aplikacije. Aplikacija ponuja na tisoče besed različnih težavnosti in številne druge nastavitve, ki igro popestrijo po vaši meri. Naloga igralcev v igri Werewords je najti skrivnostno besedo, ki jo izbere aplikacija. Igralci imajo zato omejeni čas, v katerem morajo z zastavljanjem vprašanj, na katera je možno odgovoriti le z "da" ali "ne", ugotoviti skrivno geslo. Težava je v tem, da si volkodlak in jasnovidec to besedo lahko pogledata in med ugotavljanjem pravilnega odgovora vplivata na pravilnost ugibanja. Če vaščanom ne uspe ugotoviti prave besede, lahko zmagajo tudi tako, da ubijejo volkodlaka. Pri ugibanju lahko vaščanom pomaga tudi jasnovidec, a mora paziti, da v svojih naporih ni preveč očiten, saj ga volkodlak tako hitro prepozna, kar pa pomeni poraz za vaščane, ne glede na to ali jim uspe pravilno ugotoviti skrivnostno besedo.

 

Vse tri nominirane družabne igre za Igro leta 2019 so kratkih pravil, instant zabave, primerne za vse starosti in priložnosti. Z njimi vam za mizo ne bo težko privabiti novih igralcev. Igre predstavljajo kombiniranje analognih namiznih iger z aplikacijo, sodelovalne in tekmovalne vidike igranja, priročnost ter dostopnost za vsakogar. Pravi izbor za popularizacijo tega kvalitetnega načina preživljanja prostega časa!


Deli to objavo



← Starejše objave Novejše objave →


Število komentarjev: 0

Komentirajte

Vaš komentar bo objavljen takoj, ko ga pregledamo.