Družabne igre in učenje

Objavil Jure Pucko dne

3 minute branja

Tokrat gostimo zapis Monike iz Babysits.si - spletne platforme in aplikacije namenjeni iskanju ponudnikov otroškega varstva, ko ga najbolj potebujete!

Babysits je spletna platforma, prisotna v več kot 30 državah širom sveta, z več kot 1.5 mio aktivnimi uporabniki. Med številnimi ponudniki enostavno iščite s pomočjo zemljevida, za najboljši rezultat pa lahko uporabite tudi filtre! Na platformi boste lahko poiskali tudi številne prispevke, ki vam bodo v pomoč pri vzgoji otrok, iskanju zabavnih ustvarjalnih projekotv in še veliko več. Se vidimo na babysits.si.

voščilo-varstvo-babysits

Otroci in namizne igre, ali obstaja bolj popolna kombinacija?

Vsi se najverjetneje strinjamo, da otroci in namizne igra pač preprosto gredo z roko v roki. Na žalost pa vedno bolj opažamo, da otroci preveč časa preživljajo pred ekrani, kot pa za mizo na kateri je zanimiva družabna igra.

Starši in vsi, ki so tako ali drugače vpleteni v proces vzgoje in varstvo otrok nasplošno pa imajo nalogo, da otrokom namizne igre predstavijo na tak način, da jih bodo vzljubili in raje izbrali njih kakor pa računalniško igrico.

Toda, zakaj so namizne igre tako zelo pomembne in kaj se otrok iz njih dejansko lahko nauči? Pripravili smo vam kratek seznam stvari, ki se jih vaš otrok skozi namizne igre lahko nauči.

  1. Sodelovanje 🤝 Velik del družabnih iger predstavljajo sodelovalne družabne igre. Od tekmovalnih iger se razlikujejo v tem, da igralci pri teh igrah sodelujejo in se borijo za zmago skupaj. Odličen primer take igre je The Mind, ki otroke privaja zbranosti in potrpežjivosti, saj morajo čakati na pravi trenutek, da karte skupaj odigrajo v pravilnem zaporedju.
  2. Pot je pomembnejša od cilja 🛣️ Otroci se skozi namizne igre naučijo, da ni pomembna samo zmaga, temveč to, da se med igro zabavajo, v njej uživajo in spoznavajo nove prijatelje.
  3. Prava mera tekmovalnosti 💯 Namizne igre, ki niso sodelovalne, so tekmovalne. V njih otroci tekmujejo en proti drugemu in se trudijo potezo končati tako, da bo končni izid zmaga. Če otroku namizne igre predstavimo na pravi način jih s pomočjo le-teh lahko naučimo prave mere tekmovalnosti.
  4. Soočanje s porazom 🌱 Otroci se s pomočjo namiznih iger lahko naučijo prenašati poraz. Namizne igre so velikokrat odvisne od sreče. Vzemimo primer kart, vse je odvisno od tega kako so karte premešane in kakšne karte otrok dobi v roke. S pomočjo namiznih iger otroka lahko naučimo, da je poraz nekaj običajnega in kako mora poraz prenašati.

Namizne igre so odličen način, da otroka zamotite hkrati pa ga naučite nujno potrebnih spretnosti, ki jim bodo pomagale živeti lepše življenje.

Avtorica prispevka je Monika (Community Manager Slovenia) iz Babysits - svetovne platforme, ki omogoča varstvo otrok v +30 državah.


Deli to objavo



← Starejše objave Novejše objave →


Število komentarjev: 0

Komentirajte

Vaš komentar bo objavljen takoj, ko ga pregledamo.