6 iger za na potep

Objavil Jure Pucko dne

Počitniškemu vzdušju in pasji vročini primerno, bo naš prvi zapis služil kot vodič po priročnih igrah za na pot, primernih za vsak žep. Dobesedno. No, za kakšno bi morda potrebovali manjšo torbo.

 

BANG! The Dice Game

BANG! The Dice Game Pravi Junak Blog

...je igra s kockami, naslednica igre BANG!, za 3 do 8 igralcev, ki jo lahko odigramo v 15-ih minutah. Igralci pravzamejo vloge odpadnikov, šerifov in banditov ter karto svojega lika. Ti imajo svojevrstne sposobnosti s katerimi modificirajo vržene kocke in različno število življenj. V igri boste metali 5 (lepih) kock - met lahko popravljate do trikrat, odvisno od tega kateri simbol pade (indijanska puščica, dinamit, zadetek za ena, zadetek za dva, pivo in strojnica). Za igro potrebujemo: ravno trdno podlago.

 

Hanabi: Pocket

Hanabi: Pocket Pravi Junak blog

To je žepna različica igre s kartami Hanabi, v kateri igralci pripravljajo ognjemet ob japonskem prazniku. Kako? Tako da ob igranju karte držijo s hrbtno stranjo proti sebi in vidijo samo nasprotnikove karte. Ko ste na potezi lahko date nasprotniku namig, igrate karto (če ta ne nadaljuje lestvice, vas zadane strela - ko se to zgodi tretjič, izgubite) ali se znebite karte ter potegnete novo. Cilj igre je sestaviti barvne lestvice in doseči 25 točk. Igra se lahko predhodno zaključi, če v kupčku zmanjka kart. Za igro potrebujemo: enega do štiri soigralce in petindvajset minut.

 

NYET!

Nyet! Pravi Junak blog

Igra s kartami v kateri si igralci razdelijo vsak po 15 kart (če igrajo štirje) v štirih različnih barvah, v lestvici od 1 do 13 ter karto svojega heroja. Igra ima čudovito obleko alternativne realnosti socialistične Rusije, ki vsekakor pridoda vzdušju. V Nyet!, v tej izvrstni "trick-taking" igri, igralci na začetku kroga izločajo možne poteze začetnemu igralcu. Ob koncu te prve faze si začetni igralec izbere partnerja s katerim odigrata krog, glede na omejitve, ki so jih igralci skupno določili, in ob koncu zabeležita enako število točk. Partnerstva se tekom igre menjavajo - zmaga igralec, ki so mu pobrani štihi prinesli največ pik. Za igro potrebujemo: brisačo in pol ure. Bonus: k igri so priložene čudovite razglednice z glavnimi liki, tako da vam na oddihu ni potrebno skrbeti niti za to.

 

Port Royal

Port Royal Pravi Junak blog

Še ena igra s kartami - ta vas popelje na Karibe. Kot trgovci si boste prizadevali najuspešneje izzivati svojo srečo in v žepe nakopati kupe zlata. 120 kart je hkrati 120 zlatnikov - hrbtna stran vsake karte predstavlja zlatnike, "prava" stran pa so "ljudje", "ladje", "odprave" in, da, uganili ste, "dajatve". Igralec na potezi odkriva karte s kupčka in jih postavlja v pristanišče, v primeru da odkrije dve istovrstni ladji, se njegova poteza konča, zato je ključno, da vas pohlep ne premami. S trezno glavo boste lahko ropali ladje, najemali pomočnike (ljudi), odpošiljali ekspedicije in tako pridobivali na veljavi "influence points". 12. točka enega izmed igralcev signalizira konec - zadnji krog odigrate do konca. Za igro potrebujemo: brisačo, enega do štiri soigralce ter nekaj sreče.

 

The Castles of Burgundy: The Card Game

The Castles of Burgundy: The Card Game Pravi Junak blog

Med našimi tokratnimi predlogi verjetno ena zahtevnejših iger - naslednica ene najbolj priznanih in opevanih družabnih iger The Castles of Burgundy. V tej strateški igri s kartami boste gradili naselja in gradove, trgovali, izkoriščali rudnike srebra, skrbeli za živino - vse to za napredek in blaginjo vaše srednjeveške province. Za igro potrebujemo: mizo, dobre pol ure časa in do tri soigralce (igra omogoča tudi solo igranje).

 

Zombie Dice

Zombie Dice Pravi Junak blog

Druga igra s kockami tega bloga se igra s trinajstimi kockami - s šestimi zelenimi, s štirimi rumenimi in s tremi rdečimi, kjer vsaka predstavlja vašo žrtev. Kocke so označene z možgani, stopinjami in streli - naloga zombijev, tj. igralcev, je, da pojedo vse možgane, vseh 13. Ko ste na potezi iz priročnega lončka vzamete tri kocke - za vsak možgan dobite točko, sledi vam omogočajo ponovni met, trije zadetki šibrovke v eni rundi pa pomenijo vaš konec. Za igro potrebujemo: trdno ravno podlago, vsaj enega soigralca in 15 minut. Igro boste zapopadli že v prvem krogu-

 

Še kratki update

  • v nogo spletne strani smo dodali vse potrebne menije, za lažje navigiranje na mobilnih napravah,
  • okno "Prave Točke" lahko sedaj odprete tudi v nogi, stolpec "Račun".

Deli to objavo



← Starejše objave Novejše objave →


Število komentarjev: 0

Komentirajte

Vaš komentar bo objavljen takoj, ko ga pregledamo.