NMN utrinki

Objavil Jure Pucko dne

Še en teden, še en zapis iz b(r)loga. Tokrat o NMNju in o tem, kaj smo predstavili na konvenciji.

Minulo soboto, 29. septembra, smo se udeležili konvencije fantazije in znanstvene-fantastike Na meji nevidnega. Končno smo svoj repertoar sodobnih družabnih iger predstavili tudi širši slovenski board game skupnosti. Vaš odziv nas je navdušil in nam dal novega zagona!

Na konvenciji smo predstavili 19 novih naslovov - s tem smo presegli prvi magični mejnik 100 različnih družabnih iger - od priročnih in svojevrstnih iger s kartami in kockami, kot so The Mind, The GameQwinto in Illusion, prek najboljših iger leta, kot sta Azul in Die Quacksalber von Quedlinburg pa do izjemnih novih Kickstarterjev, kot sta Heroes of Land, Air & Sea, Darkest Night in Giant Killer Robots: Heavy Hitters! Preostalih deset novitet najdete v izbi Novosti. Da ne bomo samo filozofirali, jih nekaj na kratko tudi predstavimo.

 

The Mind

The Mind Družabna igra Board Game Pravi Junak

The Mind je svojevrstna sodelovalna igra s kartami, pri kateri igralci igrajo skupaj proti igri. Cilj igre je odigrati karte od najnižje do najvišje, ne da bi se pri tem s soigralci pogovarjali. Vseh kart je sto - od 1 do 100 - med igro pa jih igralci v roko prejmejo le toliko kot veleva stopnja, ki jo ravnokar opravljajo. Teh je 12. Se pravi, v levelu ena prejmejo igralci eno karto, v levelu dvanajst pa vsak po dvanajst. Lahko si predstavljate, kako napeto postane enkrat, ko igralci držijo večje število kart in so števila, ki jih morajo odigrati zelo zgoščena. Igranje vam nekoliko olajša joker (šuriken), ki vam omogoči, da odvržete svojo najnižjo karto in se tako izognete morebitnim izgubam življenj. Vsako igri začnete z enim življenjem na igralca. Ena izmed treh nominiranih družabnih iger za naziv Igra leta 2018 - Spiel des Jahres!

 

The Dwarves

The Dwarves Družabna igra Board Game Pravi Junak

The Dwarves je še ena sodelovalna družabna igra. Odvija se v fantazijskem svetu istoimenskih nemških romanov, avtorja Markusa Heitza. Ta namizna igra je še posebej blizu vsem ljubiteljem legendarnega Talismana ter privržencem filmskih in knjižnih uspešnic - Igre prestolov in Gospodarja prstanov. Gre za epsko zgodbo 5-ih škratov, ki morajo svojo deželo Girdlegard obvarovati pred vpadi orkov, trolov in vilincev. Obenem igralci opravljajo tudi skupne naloge, ki jim dajejo dodatne nagrade, moči in sposobnosti. Vsak lik ima različne karakteristike, ki jim omogočajo, da se vsak po svoje spoprime z določenimi izzivi, a samo vsi skupaj smo lahko uspešni. Igra dolgo ni bila na voljo v angleškem jeziku. Pred dvema letoma pa so jo končno prevedli

 

Die Quacksalber von Quedlinburg

Die Quacksalber von Quedlinburg Družabna igra Board Game Pravi Junak

Die Quacksalber von Quedlinburg je poznavalska Igra leta 2018 - Kennerspiel des Jahres. Igralci se podajo na srednjevški trg mesteca Quedlinburg iz 9. stoletja, kjer se odvija sejem zdravilstva. Ste pravi vrač ali samo šarlatan? Igralci tekom igre žrebajo sestavine iz svoje vrečice in jih dodajajo v svoj kotel. Ko je zvarek pripravljen, pa ga prodajo na tržnici. Kavelj se skriva v tem, da so boljši napoji vredni več, za boljše napoje pa je potebno v kotel dodati še več sestavin. Boste pri žrebanju uspešni in se vam bo uspelo okoristiti, ali pa se boste ušteli in napoj popolnoma sfižili? Odlična uvajalna strateška družabna igra.

 

Ob koncu bi se še enkrat v imenu ekipe Pravi Junak zahvalil vsem obiskovalcem, organizatorju, in pa seveda Ani, Andreju, Davidu, Urbanu in Petri, ki ste nas obiskali in pomagali!


Deli to objavo← Starejše objave Novejše objave →


Število komentarjev: 0

Komentirajte

Vaš komentar bo objavljen takoj, ko ga pregledamo.